Bachata yra šokis ir muzikos stilius, kilęs iš Dominikos Respublikos. Jis turi savo unikalų šokio stilių ir muzikos ritmą.

Šiuolaikinė bachata apima daugybę šokio variantų, įvairių muzikos substilių, įtraukiant ir elementus iš kitų šokių stilių. Ji tapo populiari ne tik Dominikos Respublikoje, bet ir pasaulyje, su tarptautiniais bachata šokio konkursais ir festivaliais.

Šiuo metu Bachata šokio pasaulyje dominuoja šie stiliai:

  1. Dominikos stilius (Traditional Bachata): Šis stilius yra pagrindinis ir iš esmės atspindi ankstyvąją bachata šokio versiją. Judesiai yra švelnūs ir sklandūs bei žaismingi, apimantys pagrindinius šokio žingsnius ir sukimo elementus.
  2. Sensual Bachata: Šis stilius yra modernesnis ir išsivystęs iš tradicinės bachata. Jis pabrėžia jausmingumą, ekspresyvumą ir šokėjų emocinį ryšį. Sensual bachata šokio judesiai yra daugiau sklandūs ir lankstūs, su daugiau kūno kontakto ir artumo su partneriu. Šis stilius taip pat įtraukia įvairius sukimo ir stilizacijos elementus.
  3. Fusion Bachata: Šis stilius yra kūrybinis junginys tarp bachata ir kitų šokių, tokiais kaip zouk, tango, salsos ir kitų. Šis stilius suteikia šokėjams daugiau laisvės eksperimentuoti su skirtingais judesiais, ritmais ir stilių elementais.

Kizomba yra šokis ir muzikos stilius, kilęs iš Afrikos, konkrečiau, iš Angolos sostinės Luandos. Šis šokis tapo populiarus ir tarptautiniu mastu žinomas dėl savo jausmingumo, artumo tarp šokėjų bei lėto, ritmingo judesio.

Kizomba muzika yra pagrįsta lėtais tempais, afriškais ritmais ir romantiškomis melodijomis. Šokis pasižymi intymumu ir artimu partneriui, su švelniais, sklandžiais judesiais. Daug dėmesio skiriama šokio žingsniams ir šokio partneriui ryšiui, sukurdami gilų emocinį ryšį tarp šokėjų.

Be pagrindinio Kizomba stiliaus, atsirado ir kitų variantų, tokie kaip Urban Kiz, kurie gali būti dinamiškesni arba įtraukti elementus iš kitų šokių stilių. Urban Kiz šokiui būdingi greitesni ritmai, daugiau judesio kompleksiškumo ir vaizduotės, taip pat dinamiškesnės choreografijos, kartais įtraukiant įvairius stilius, tokius kaip hip-hop, reggaeton arba breakdance.

Daugiau apie naujo sezono grupes

TRENERIAI

Darius Žitinevičius

Bachata poromis

Daugiau

Kristina Raugaitė

Bachata poromis

Daugiau

Justina Spaičytė

Bachata & Lady Styling

Daugiau

0
    0
    PREKIŲ KREPŠELIS
    TAVO KREPŠELIS TUŠČIASGRĮŽTI Į NARYSČIŲ PUSLAPĮ